Μανώλης Ζαχαρίου

Ο Μανώλης Ζαχαρίου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο χωριό Μάνδρες Κιλκίς. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την μουσική, τα πρώτα του ερεθίσματα τα πήρε από τον πατέρα του ο οποίος ήταν ενεργός μουσικός ως ντράμερ και με αφορμή ένα παλιό μπουζούκι που είχε ο πατέρας του ξεκίνησε η πρώτη του επαφή με τα έγχορδα. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε μαθήματα μπουζουκιού και θεωρητικών με δάσκαλο τον Δημήτρη Χατζημπάλογλου. Στην διάρκεια ολοκλήρωσε όλες τις μουσικές σπουδές του αποκτώντας σχεδόν όλα τα πτυχία των ανωτέρων θεωρητικών {αρμονίας, Ωδικής, Αντίστηξης και Φούγκας} καθώς και το δίπλωμα μουσικής από το Αγγλικό Πανεπιστήμιο London College of Music. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής , ηλεκτρικής κιθάρας , λαούτου και σάζι φτάνοντας στην μέση κατάταξη σπουδών αυτών των οργάνων.
Στην καλλιτεχνική του πορεία του έχει διατελέσει και υπεύθυνος προγραμμάτων σε αρκετά μουσικά σχήματα και τα τελευταία είναι μόνιμος συνεργάτης και μαέστρος του Σάκη Χαβιάρα.
Έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες όπως τους : Νίκο Κουρκούλη , Νίκο Βέρτη, Πάολα, Κωνσταντίνο Αργυρό, Γιώργο Σαμπάνη , Βαλάντη, Χρήστο Μενιδιάτη, Γιώργο Γιαννιά, Δημήτρη Χρυσοχοίδη και άλλους πολλούς.
Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του σχήματος «ΤΑ 10 ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ».
Καθώς και υπεύθυνος του τμήματος μπουζουκιού της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος.
Έχει συνεργαστεί επίσης με την διεθνής φήμης καταξιωμένη σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια καθώς και τον επίσης διεθνής φήμης τενόρο Daniel Emmet σε μια παραγωγή του διεθνούς σολίστ, Ελληνοκαναδού συνθέτη Pavlo μαζί με πλειάδα καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής για λογαριασμό του Αμερικάνικου τηλεοπτικού καναλιού P.B.S.
Επίσης έχει συνεργαστεί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου , τον Μανώλη Μητσιά, την Dilec Kotc, τον Χρήστο Θηβαίο την Πέννυ Μπαλτατζή, τους αδερφούς Τσαχουρίδη και πολλούς άλλους.
Έχει αρκετές συμμετοχές επίσης σαν συνθέτης στο ενεργητικό του καθώς και ένα προσωπικό άλμπουμ με ορχηστρικές συνθέσεις το οποίο κυκλοφόρησε το 2020 από την αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία CDBABY.