Ιωάννης Κύρμος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κοντραμπάσο στο Σύγχρονο Ωδείο και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει σπουδάσει Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Κοσμολογία.
Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική 30 χρόνια, παίζοντας ως κοντραμπασίστας σε πολλούς συναυλιακούς χώρους και μουσικές σκηνές στην Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες ερμηνευτές και συνθέτες, όπως τους: Καίτη Χωματά, Μελίνα Κανά, Μανώλη Μητσιά, Γιώργο Νταλάρα, Ελένη Τσαλιγκοπούλου, Χρήστο Μητρέντζη, Βασίλη Λέκκα, Λιζέτα Καλημέρη, Βασίλη Πρατσινάκη, Ανδρέα Καρακότα, Γιάννη Χαρούλη, Χρήστο Θηβαίο, Τάσο Καρακατσάνη, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Λίνο Κόκοτο και άλλους.
Υπήρξε μέλος σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα. Ήταν συνδημιουργός, ως μουσικός και συνθέτης, του σχήματος «Oι Απέναντι» μαζί με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Φώτη Θεοδωρίδη, κυκλοφορώντας το 2001 το maxi-single «Το παρελθόν θυμήθηκα», που έγινε τρεις φορές πλατινένιο. Επίσης έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Στο σχήμα «Τα δέκα μπουζούκια της Δόμνας» συμμετέχει από τον Απρίλιο του 2022.