Γιώργος Μαργώνης

Ο Γιώργος Μαργώνης γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1978 αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα.
Η σχέση του με την μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών. Μαθήτευσε δίπλα στους μεγάλους μαέστρους της Πάτρας Σταύρο Γεωργόπουλο καθώς και στον γιό του Θοδωρή Γεωργόπουλο, ιδρυτή της μεγάλης σχολής λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων ”ΕΝ ΧΟΡΔΏ” στην Πάτρα. Δάσκαλος του επίσης υπήρξε ο μεγάλος δεξιοτέχνης του Μπουζουκιού Μανώλης Μιχαλάκης.
Μαζί τους μυήθηκε στα μυστικά του μπουζουκιού ,της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής γενικότερα, καθώς και στην τέχνη του λαϊκού και παραδοσιακού τραγουδιού.
Επαγγελματικά δούλεψε από το 1997 σε συναυλίες και διάφορα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης (στην Πάτρα, Αθήνα, Καρδίτσα, Λάρισα κ.α.), παίζοντας μπουζούκι αλλά κυρίως ως λαϊκός τραγουδιστής. Ως μέλος των 10 Μπουζουκιών της Δόμνας, συνεργάστηκε με τον Μανώλη Μητσιά, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Χρήστο Θηβαίο, την Πέννυ Μπαλτατζή ,τους αδερφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, τον Ανδρέα Καρακότα, την Σισσυ Ηλιάδου κ.α.
Η επαγγελματική καλλιτεχνική του δραστηριότητα πέραν της μουσικής, επεκτείνεται και στα εικαστικά καθώς είναι και επαγγελματίας Ζωγράφος-Αγιογράφος και είναι αυτός ο οποίος φιλοτέχνησε και το πορτραίτο των «10 μπουζουκιών της Δόμνας» με τα αρχικά του μέλη, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και ως αφίσα του σχήματος.
Στο σχήμα των 10 μπουζουκιών της Δόμνας συμμετέχει από το 2022.