Χρήστος Κουτσός

Ο Χρήστος Κουτσός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 (30/12). Η καταγωγή του είναι από τον Βάβδο Χαλκιδικής. Σπούδασε και εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός. Από μικρός (από το 1966) ασχολήθηκε με τη μουσική, φτιάχνοντας ο ίδιος τότε αυτοσχέδιο μπουζούκι με ξυλοτέξ και χορδές από μπετονιά, μέχρι να αποκτήσει το πρώτο του μπουζούκι το 1969. Το πρώτο μουσικό σχολείο του ήταν τα πανηγύρια και οι γάμοι στο χωριό. Παίζει μπουζούκι, λαούτο και τραγουδάει. Επαγγελματικά ασχολείται με το αντικείμενο από το 1972.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους μουσικούς (Θάνο Γκιουλετζή, Κυριάκο Γκουβέντα, Γιώργο Καραμφύλλη κ.ά) και μουσικά σχήματα σε όλα τα είδη του τραγουδιού, καθώς και με συνθέτες και ερμηνευτές (όπως με τους: Γιώργο Ζήκα, Ξανθίππη Καραθανάση, Γιάννη Βογιατζή, Θάλεια, Αφους Γιώργο & Γιάννη Κατσάμπα, Κώστα Πρατσινάκη, Ντίνα Παπαϊωάννου, Γιώργο Χ’αντωνίου, Μπάμπη Σαλονικιό, Κώστα Λιακόπουλο, Κατερίνα Παππά, Αχιλλέα Χαραλάμπους, Μαίρη Δούτση, Μαρία Φωτίου, Αφροδίτη Σοφιανίδου, Κατερίνα Γώγου, Ντίνα Γιακουμάκου, Νίκο Κατσίκα, Σωτήρη Μπαλλά κ.ά.).
Έχει παίξει σε δίσκους λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.
Έχει γράψει δικές του συνθέσεις.
Επί 10 χρόνια (2003-2012) είχε και λειτουργούσε τη μουσική σκηνή «Πρόβα» (Καλαποθάκη 6, πεζόδρομος, Πλατεία Ελευθερίας) στη Θεσσαλονίκη, και εκεί συνεργάστηκε με πληθώρα ερμηνευτών, μουσικών και μουσικών σχημάτων.
Είναι από το 1982 ιδρυτικό και μόνιμο μέλος του «Βαβδινού Μουσικού Συγκροτήματος» (με ρεπερτόριο στο λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι) [cd: Ήχοι της Παράδοσης (2002)].
Στο μουσικό σχήμα «Τα Δέκα Μπουζούκια της Δόμνας» συμμετέχει από τον Φεβρουάριο του 2019.